24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieGadgetsGalaxy Tab S6, cea mai puternică tabletă Android

Galaxy Tab S6, cea mai puternică tabletă Android

Galaxy Tab S6 este modelul premium pe care Samsung l-a anunțat oficial, pentru anul 2019. Este singura tabletă de pe piaţă care rulează Android, care poate concura în piaţă cu seria iPad Pro de la Apple, informează go4it.ro

Aceasta este echipată cu hardware puternic, accesorii de productivitate, cât şi un stylus S-Pen. Punctele forte ale tabletei Galaxy Tab S6 sunt performanţa şi autonomia.

La nivel hardware, noul Tab S6 beneficiază de hardware high-end, indisponibil pe alte tablete Android de pe piaţă. Vorbim despre un chipset Snapdragon 855, 6 sau 8 GB memorie RAM şi 128 sau 256 GB spaţiu de stocare intern, cu posibilitatea de a ataşa şi un card microSD de până la 1 TB, la nevoie. Ecranul Super AMOLED al tabletei beneficiază măsoară 10,5” în diagonală şi oferă o rezoluţie 16:10 2.560 x 1.600 pixeli, potrivită pentru aplicaţii de productivitate.

Tabletă cu cameră de 13 megapixel

Pe partea din spate, Samsung a integrat un sistem dual-camera. O cameră „standard” de 13 megapixeli f/2.0 cu autofocus şi o cameră ultrawide de 5 megapixeli f/2.2, fiind prima tabletă cu Android care beneficiază de o astfel de cameră secundară. Pe partea din faţă a fost implementat un senzor de 8 megapixeli f/2.0. Tot pe spatele tabletei se regăseşte şi stylus-ul S-Pen, care este ataşat magnetic şi care oferă funcţionalitate Bluetooth. Astfel, acţiunile posibile folosind butonul de pe stylus pot fi realizate fără ca acesta să atingă tableta, permiţând astfel controlul de la distanţă.

Galaxy Tab S6: Tableta nu are jack pentru căști

Tab S6nu are un jack pentru căşti. Aceasta este prima tabletă Samsung care necesită un adaptor sau căşti cu mufă USB Type-C. Difuzoarele stereo sunt „acordate” de AKG, subsidiară a Harman/Kardon, companie cumpărată de Samsung în urmă cu câţiva ani. La capitolul audio, Samsung menţionează şi compatibilitatea cu Dolby Atmos.

Galaxy Tab S6: Securitate sporită prin senzor de amprentă

Pentru securitate, Samsung a integrat un senzor de amprentă în display, precum cel folosit pe dispozitivele din seira Galaxy A. Este o tabletă realizată în special pentru productivitate, iar Samsung o laudă cu funcţionalitate DeX. Asta poate folosi un ecran extern şi accesorii precum tastatură şi mouse la un birou. Cei care vor să înlocuiască laptopul cu tableta, vor avea la dispoziţie tableta Book Cover, care integrează şi un trackpad. Stylus-ul S-Pen promite 10 ore de încărcare după 10 minute de alimentare pe spatele tabletei. Încărcarea este realizată în mod wireless.

La capitolul multimedia, Samsung oferă şi două oferte foarte atractive pentru cei care vor cumpăra o astfel de tabletă. Utilizatorii de Tab S6 primesc 3 luni gratuite de Spotify Premium şi 4 luni de YouTube Premium. Acest lucru permite astfel redarea fără reclame pe Spotify, YouTube (indiferent de platformă) şi YouTube Music.

Galaxy Tab S6 de va fi lansată cândva la începutul lunii septembrie, însă nu a fost oferit un preţ. Cel mai probabil, tableta va fi poziţionată undeva în jurul preţului modelelor iPad Pro lansate anul trecut.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS