11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieGadgetsVânzările companiei Huawei cresc, în ciuda sancțiunilor impuse de SUA

Vânzările companiei Huawei cresc, în ciuda sancțiunilor impuse de SUA

Veniturile companiei Huawei au atins 32.2 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie, înregistrând o creștere de 23% față de trimestrul anterior, în ciuda ruperii legăturilor cu companiile americane, din cauza războiului comercial China-SUA, scrie hotnews..

Marja profitului net a fost de 8.7 procente la venituri de 58.3 miliarde de dolari, în primele 6 luni ale anului 2019. Huawei a vândut 118 milioane de smartphone-uri în prima jumătate a anului – o creștere de 24% de la un an la altul. 

„Veniturile au crescut rapid în luna mai”, a declarat președintele Liang Hua. 

„Având în vedere bazele pe care le-am pus în prima jumătate a anului, continuăm să vedem creșteri, chiar și după ce am fost incluși pe lista neagră a guvernului american. Acest lucru nu înseamnă că nu vom avea obstacole. Este posibil ca acestea să ne afecteze ritmul de creștere pe termen scurt. Însă vom menține cursul.” 

Din cauza structurii complicate de deținere privată a companiei, aceasta nu este obligată să elibereze rapoarte financiare în mod regulat, iar declarațiile legate de situația financiară sunt mai puțin detaliate față de cele ale competitorilor săi cotați la bursă. Însă Huawei dezvăluie în prezent mai multe informații decât a făcut-o vreodată.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS