13.6 C
Craiova
luni, 25 octombrie, 2021
Știri de ultima orăTehnologieGadgetsTesla 3 primește aplicaţii YouTube şi Netflix la bord

Tesla 3 primește aplicaţii YouTube şi Netflix la bord

Tesla 3 sunt totodată maşini foarte performante, cât şi adevărate „gadget-uri pe roţi”, touchscreen-ul central oferind acces la funcţii imposibile pe alte maşini, informează go4it.ro

După ascunderea anumitor funcţii în tot felul de meniuri speciale şi posibilitatea de a rula jocuri video pe consola centrală, Elon Musk, CEO-ul companiei, a anunţat că vehiculele Tesla vor primi în curând aplicaţiile YouTube şi Netflix pentru vizionarea de clipuri video la volan.

Se vizionează doar când mașina e parcată

Elon Musk a făcut acest anunţ pe contul său de Twitter. Acesta spune că cele două aplicaţii video vor putea fi folosite exclusiv atunci când maşina este parcată. Această funcție nu pune în pericol siguranţa şoferului şi a pasagerilor, care ar putea fi distraşi dacă clipurile ar rula în timpul mersului. De asemenea, jocurile video disponibile pe maşinile Tesla pot fi rulate doar atunci când maşina este staţionară şi pusă în modul „parcare”.

Tesla 3: Micul cinema în mașină

Experienţa de vizionare a unui film într-o maşină Tesla va fi foarte „imersivă”, întrucât scaunele maşinilor sunt foarte confortabile, iar sistemul audio oferă sunet surround. Ar mai putea fi menţionat probabil şi aerul condiţionat.

Desigur, toate aceste funcţii vor consuma din aceeaşi baterie pe care maşina o foloseşte pentru a alimenta motoarele electrice, ceea ce înseamnă că probabil nu veţi dori să vă uitaţi toată ziua la filme în maşină dacă nu sunteţi foarte aproape de o staţie de încărcare.

Tesla 3: Testarea funcției autopilot

Toate aceste capabilităţi precum rularea de jocuri şi streaming-ul de clipuri video sunt integrate încă de pe acum pentru a pregăti platforma software a maşinii cu diverse opţiuni de entertainment. Acest lucru îl pregătește pentru momentul în care funcţia Autopilot va deveni complet autonomă.

Momentan, maşinile Tesla pot conduce singure pe anumite porţiuni de drum şi pe autostrăzi, însă este în continuare necesară ţinerea mâinilor pe volan şi capacitatea de a prelua controlul rapid în cazul unei probleme.

Indiferența la volan ucide

În urmă cu câţiva ani, un şofer a murit la bordul unei maşini Tesla setată pe autostradă pe pilot automat în timp ce se uita la un film pe un player de DVD-uri. Se pare că acesta a ignorat avertismentele maşinii şi nu a preluat controlul la timp. Acesta a intrat într-o coliziune cu un camion. Până când sistemul automat nu poate reacţiona în astfel de situaţii în deplină siguranţă, probabil că posibilitatea de redare video în timpul mersului nu va fi posibilă folosind software-ul oficial de la Tesla.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

9.187 de cazuri noi de COVID-19 în România

Până astăzi, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115...

ȘTIRI GdS