25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieAu fost inventate frigiderul care anunță când expiră mâncarea și plita care nu lasă oalele să dea în foc

Au fost inventate frigiderul care anunță când expiră mâncarea și plita care nu lasă oalele să dea în foc

Au fost inventate frigiderul care anunță când expiră mâncarea și plita care nu lasă oalele să dea în foc. Acestea și alte electrocasnice inovatoare, care folosesc inteligența artificială, au fost prezentate recent la Consumer Electronics Show (CES) 2024 din Las Vegas.

În cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2024 din Las Vegas, Samsung Electronics a captat atenția cu noile electrocasnice BESPOKE. Cu un design elegant și funcții bazate pe inteligență artificială, electrocasnicele aduc un stil futurist și funcționalități inovatoare.

Zona Home Experience din standul Samsung a oferit demonstrații impresionante ale funcționalităților AI ale liniei BESPOKE. Una dintre atracțiile principale a fost Frigiderul BESPOKE 4-Door Flex 2024 cu AI Family Hub+1.

Acesta este dotat cu funcția AI Vision Inside, care le permite utilizatorilor să vadă interiorul frigiderului și să urmărească data de expirare a alimentelor. De asemenea, trimite notificări și sugestii de rețete prin Samsung Food.

Vizitatorii au putut vedea interconectivitatea dintre aparate și dispozitive, facilitând multitaskingul și simplificând viața de zi cu zi. De exemplu, utilizatorii pot răspunde apelurilor telefonice direct de pe ecranul plitei de inducție, fără a utiliza smartphone-ul.

Samsung a prezentat și aspiratorul BESPOKE Jet AI, care include funcționalitatea de curățare cu abur și recunoaștere AI a obiectelor pentru o curățare mai inteligentă.

Alte electrocasnice prezentate de Samsung la CES 2024

Plita de inducție Anyplace utilizează un mecanism de încălzire cu bobină pentru a găti uniform alimentele, indiferent de poziționarea acestora pe plită. Funcția AI Cook Manager detectează lichidele care fierb și ajustează automat setările pentru a preveni revărsarea.

Samsung a evidențiat și modul în care aparatele precum plita de inducție Anyplace, gama Slide-in și cuptorul BESPOKE pot găti corect și sigur cu intervenție minimă din partea utilizatorilor. Odată finalizat gătitul, aparatele trimit automat o notificare.

Frigiderul BESPOKE 4-Door Flex 2024 cu AI Family Hub+ impresionează cu un ecran de 32 de inci, care poate afișa videoclipuri de gătit pe YouTube sau TikTok și emisiuni preferate pe Samsung TV Plus. Utilizatorii pot căuta videoclipuri de rețete folosind comenzi vocale prin asistentul Bixby.

Samsung a subliniat și modul în care modul AI Energy economisește energie. Acesta monitorizează utilizarea energiei, analizând orele de vârf și cele fără activitate intensă, activând automat dispozitivele pentru a efectua sarcini precum cicluri de spălare sau încărcarea aparatelor în afara orelor de vârf.

Citește și: Un refugiat ucrainean a amenințat că se aruncă de pe un turn de telecomunicații

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS