2.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăTehnologieInstagram nu va mai elimina direct postările utilizatorilor săi

Instagram nu va mai elimina direct postările utilizatorilor săi

Instagram nu va mai elimina direct postările utilizatorilor săi, pentru a-i proteja de pierderea postărilor proprii şterse din greşeală sau în urma unui hack.

Instagram lansează “recently deleted”, o funcţie care permite utilizatorilor să recupereze postările şterse din diverse motive. Orice postare ştearsă va intra în noua secţiune de unde va putea fi recuperată înainte de a fi ştearsă complet.

Postările şterse vor fi păstrate timp de 30 de zile în “recently deleted”

Postările şterse vor fi păstrate timp de 30 de zile în “recently deleted”, înainte de a fi eliminate permanent. În tot acest timp, utilizatorul poate recupera oricare dintre postările ajunse aici, potrivit News.ro.

Noua facilitate poate fi văzută ca un Recycle Bin temporar

Noua facilitate poate fi văzută ca un Recycle Bin temporar şi funcţionează la fel ca funcţiile similare din multe aplicaţii, precum Apple Photos ori Google Photos. Acestea nu elimină imediat conţinutul şters de utilizator, ci îl păstrează o perioadă, timp în care poate fi recuperat.

În cazul Instagram, aceasta are un dublu rol de protecţie. Pe de o parte, utilizatorul este protejat, astfel, de propriile erori, precum ştergerea din greşeală a unei postări.

Este o măsură de protecţie în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont

Este o măsură de protecţie în cazul în care utilizatorul pierde accesul asupra propriului cont, ca urmare a unui hack. Chiar dacă hackerul îi şterge unele dintre postări, utilizatorul îşi poate recupera contul şi postările şterse în cele 30 de zile în care acestea sunt păstrate în “recently deleted”.

Recuperarea postărilor şterse se va face doar după ce utilizatorul parcurge un pas suplimentar pentru verificarea identităţii, care va implica comunicarea prin SMS sau email. Acest pas nu vine în locul protecţiei 2FA, ci o completează

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova a pierdut cu Târgoviște, dar a ieșit...

Foarte greu să obținem ceva dintr-un meci în care...

ȘTIRI GdS