9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieApple a lansat primul magazin online în India

Apple a lansat primul magazin online în India

Apple a lansat ieri primul său magazin online în India, prin care va vinde direct clienților, anunţă ansa.

Compania este prezentă în India de 20 de ani, însă deschiderea acestui store online marchează o etapă importantă pentru proiectele sale de expansiune pe una dintre cele mai mari piețe din lume. De asemenea, producătorul de iPhone a anunțat că își va deschide şi primul magazin fizic până în 2021.

Până anul trecut, Apple, la fel ca toți ceilalți producători străini, nu avea voie să aibă magazine fizice dacă cel puțin 30% din materiile prime folosite nu erau produse la nivel local. Astfel, multele magazine cu produse Apple din India erau deținute de localnici. Măsura a fost abolită în 2019, când guvernul a adoptat reguli mai favorabile investițiilor străine.

Apple va produce şi iPhone 11 în India

Pentru a putea scădea prețurile iPhone-urilor, care sunt prohibitive în comparație cu smartphone-urile concurente, Apple a început să le producă în India încă din 2017 și recent a anunțat că va produce şi iPhone 11 în subcontinent.

Lansarea magazinului online a fost făcută la momentul potrivit: coincide cu începutul sezonului de cumpărături în vederea „festivalului luminilor“, Diwali. În următoarele șase săptămâni în India va fi o nebunie în ceea ce priveşte shoppingul. Iar pandemia Covid-19 va facilita, în toate sectoarele de produse, preferința pentru cumpărături online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS