17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoMaşinile Tesla, suspectate de un bug software care declanşează pedala de acceleraţie fără intenţia şoferului

Maşinile Tesla, suspectate de un bug software care declanşează pedala de acceleraţie fără intenţia şoferului

Potrivit mărturiilor oferite de posesori, vehiculele Tesla s-au izbit de pereţii garajelor şi au pus pasagerii în situaţii periculoase datorită unei probleme care face maşina să accelereze brusc, fără ca şoferul să apese pedala de acceleraţie, scrie go4it.ro.

Acuzaţiile incluse într-o petiţie adresată Administraţiei Naţionale de Siguranţă a Traficului Rutier din Statele Unite sunt investigate deja de autorităţi, documentul conţinând nu mai puţin de 127 reclamaţii ale proprietarilor Tesla, detaliind 110 accidente auto soldate cu 52 de răniţi.

Câte maşini vizează investigaţia

Investigaţia vizează aproximativ 500.000 de vehicule Tesla din seriile Model 3, Model S şi Model X comercializate între anii 2013-2019.

„Sunt îngrijorat de faptul că aceste reclamaţii reflectă un defect sistemic care nu a fost investigat de NHTSA”, a scris Sparks lui James Owens, administratorul NHTSA interimar. „De asemenea, mă preocupă faptul că aceste defecte potenţiale reprezintă un risc pentru siguranţa şoferilor Tesla, a pasagerilor lor şi a publicului.”

NHTSA investighează deja trei accidente în care au fost implicate vehicule Tesla, soldate cu trei decese. Echipa specializată în investigarea accidentelor a NHTSA examinează două accidente fatale raportate în statele americane California şi Indiana. Un alt accident din Connecticut este, de asemenea, în curs de anchetă.

Probleme cu sistemul electronic?

Numărul de reclamaţii, deja foarte mare, ar putea creşte exponenţial pe măsură ce proprietarii Tesla care află despre această problemă încep să raporteze propriile experienţe avute la volan, trecute iniţial la capitolul „ciudăţenii”.

Multe dintre reclamaţiile trimise susţin că sistemul electronic al maşinilor funcţionează defectuos mai ales în timpul manevrelor de parcare.

Printre acuzaţiile investigate se numără şi cea de muşamalizare a situaţiei apărute, oficialii Tesla refuzând să împărtăşească date concrete cu proprietarii vehiculelor implicate în incidente de accelerare neintenţionate. Compania este acuzată că a documentat cu date concrete această problemă şi a ales să o ţină ascunsă pentru cât mai mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS