8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileHuawei nu va mai avea acces la Google

Huawei nu va mai avea acces la Google

Huawei nu va mai fi livrat cu aplicațiile Google, asta după ce președintele american, Donald Trump, a blocat colaborarea cu companiile americane de software, scrie go4it.ro

Huawei a prezentat noile modele de smartphone-uri Mate 30. Acestea sunt cele mai avansate dispozitive mobile lansate până acum. Totuși, la capitolul software, aceste telefoane nu vor mai beneficia de funcțiile Google.

Huawei blocat de către Trump pentru securitate națională

Pe 16 mai 2019, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a aprobat includerea Huawei pe Entity List, un document oficial care blochează colaborarea celor listaţi cu companiile americane.

La momentul respectiv, această mişcare a fost privită drept o încercare din partea SUA de a forţa mâna Chinei în negocierile referitoare la comerţ care au loc de mai multă vreme pentru a primi o ofertă mai bună.

Între timp situaţia a evoluat, iar ultimele declaraţii ale preşedintelui Trump spun că Huawei nu face parte din negocieri, iar situaţia cu Huawei este o problemă de securitate națională.

Din mai şi până acum, Huawei a primit o extindere de 90 de zile, până în luna august, pentru a continua să cumpere tehnologie de la companii din America şi încă o extindere de 90 de zile care are termen de expirare în noiembrie.

În ciuda faptului că Huawei poate cumpăra anumite componente hardware şi probabil şi software de la companii din SUA, pentru produse lansate sau licenţiate înainte de data de 16 mai, compania nu mai poate primi noi licenţe de utilizare pentru software care ar urma să fie instalat pe dispozitive noi, sau să cumpere componente hardware pentru dispozitive noi.

Huawei Mate 30 Pro și Mate 30 vin cu Android, dar fără Google

Noile modele Huawei din gama Mate 30 au instalată o versiune open-source a sistemului de operare Android și nu cea mai recentă variantă licențiată de Google.

Smartphone-ul Huawei Mate 30 Pro este dotat cu sistem impresionant de camere, scrie Gsmarena. Noul telefon are o cameră de 40 de megapixeli, disponibilă și pe modelul P30 Pro, dar și o cameră ultra wide, tot cu o rezoluție de 40 de megapixeli, numită Cine Camera. Ambele folosesc senzorul 3D ToF pentru a conferi efectul de bokeh în clipuri video.

De asemenea, Mate 30 Pro dispune de o treia cameră spate, de 8 megapixeli, ce are un zoom optic 3x, dar și un zoom optic hibrid de 5x.

Analiștii estimează că Huawei, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, ar pierde 10 miliarde de dolari din cauza sancțiunilor impuse de SUA.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS