17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaReuniune în sprijinul Ucrainei la Paris

Reuniune în sprijinul Ucrainei la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron organizează luni, la Paris, o reuniune în sprijinul Ucrainei cu liderii altor ţări. Reuniunea are loc la doi ani de la declanşarea ofensivei ruse, a anunţat joi preşedinţia franceză, relatează AFP.

La reuniune vor participa „mai mulţi şefi de stat şi de guvern sau reprezentanţii lor ministeriali” pentru a „studia mijloacele disponibile în vederea consolidării cooperării partenerilor în sprijinul Ucrainei”, a adăugat preşedinţia franceză

Această reuniune de lucru va permite studierea mijloacelor disponibile pentru consolidarea cooperării dintre parteneri în sprijinul Ucrainei, potrivit Reuters.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat pe canalul Polsat că omologul său francez a invitat „o serie de lideri europeni la Paris pentru a discuta noi propuneri de soluţii şi asistenţă pentru Ucraina” şi că va merge acolo.

În timp ce 24 februarie va marca doi ani de la declanşarea atacului pe scara largă de către Moscova, Ucraina se află într-o poziţie „extrem de dificilă” pe front, a admis luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și: Săptămâna de lucru de patru zile, un succes în Marea Britanie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS