9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSăptămâna de lucru de patru zile, un succes în Marea Britanie

Săptămâna de lucru de patru zile, un succes în Marea Britanie

Săptămâna de lucru de patru zile este un succes la companiile din Marea Britanie care au încercat-o timp de un an.

Marea majoritate a companiilor care au participat încă le permit angajaților să lucreze o săptămână mai scurtă. Mai mult de jumătate au făcut schimbarea permanentă.

Timp de șase luni, între iunie și decembrie 2022, lucrătorii din 61 de organizații din Regatul Unit au lucrat 80% din orele lor obișnuite. Salariul a rămas acelaşi, iar oanmenii au promis că vor livra 100% din munca lor obișnuită.

Cel puțin 89% dintre aceste firme încă operau politica și cel puțin 51% au făcut săptămâna de patru zile permanentă la sfârșitul anului 2023.

Două companii nu au răspuns cercetătorilor care au întocmit raportul. Studiul a fost lansat miercuri de Autonomy, care a condus testul din 2022, împreună cu:

  • organizația nonprofit 4 Day Week Global,
  • 4 Day Week UK Campaign,
  • în parteneriat cu cercetători de la universitățile Cambridge și Oxford și Boston College.

Efectele reducerii programului de lucru au fost covârșitor de benefice pentru personal și companiile acestora, potrivit raportului. La sfârșitul studiului, angajații au raportat că se bucură de:

  • o sănătate fizică și mintală mai bună,
  • un echilibru mai mare dintre viața profesională și viața privată
  • o satisfacție generală cu viața
  • mai puțină epuizare la locul de muncă, Aceste îmbunătățiri au fost menținute la un an.

Managerii au recunocut impactul pozitiv al săptămânii de lucru de 4 zile

Managerii și directorii generali de la 28 dintre organizații au fost, de asemenea, de acord să răspundă la întrebări suplimentare. Toți au spus că săptămâna de patru zile a avut un impact pozitiv asupra companiei lor. Fluctuația de personal a scăzut la jumătate. Aproape o treime a spus că politica a îmbunătățit considerabil recrutarea, iar 82% au raportat efecte benefice asupra bunăstării personalului, potrivit CNN.

Raportul evidențiază, de asemenea, metodele pe care organizațiile le-au folosit pentru a susține o săptămână de patru zile, inclusiv revizuirea normelor privind întâlnirile, comunicările de lucru și prioritizarea. „În acest studiu, a fost clar că săptămâna de patru zile nu este doar o trecătoare. Companiile din Marea Britanie au făcut-o cu succes”, au scris autorii. Aproape jumătate din cele 61 de organizații care au luat parte la procesul din 2022 sunt în marketing și publicitate, servicii profesionale și sectorul nonprofit. Restul acoperă o gamă largă de industrii, inclusiv construcții, producție, comerț cu amănuntul, asistență medicală și arte și divertisment.

Citește și: Craiova înverzeşte şi înfloreşte cu peste 9 milioane de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS