4.5 C
Craiova
luni, 5 decembrie, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUE va sancționa organizatorii de referendumuri „ilegale” în regiunile din Ucraina

UE va sancționa organizatorii de referendumuri „ilegale” în regiunile din Ucraina

UE va sancționa organizatorii de referendumuri „ilegale” în regiunile din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt, citat de AFP. Între timp, un aliat al președintelui Vladimir Putin a lansat marți un nou avertisment nuclear dur la adresa Ucrainei și a Occidentului.

Avertismentul lui Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, este unul dintre cele câteva avertismente emise de Putin și asociații săi în ultimele săptămâni, conform stiripesurse.ro.

Avertismentul lui Medvedev diferă de cele anterioare prin faptul că a prezis pentru prima dată că alianța militară NATO nu va risca un război nuclear și nu va intra direct în războiul din Ucraina chiar dacă Moscova va lovi Ucraina cu arme nucleare, notează Reuters. Analiștii spun că acestea sunt concepute pentru a descuraja Ucraina și Occidentul.

Referendumurile pentru anexarea a 4 regiuni ucrainene au intrat în ultima zi

Referendumurile pentru anexarea a 4 regiuni ucrainene au intrat în a 5-a și ultima zi. Votul din zonele controlate de Rusia din regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie are loc în contextul în care unii oficiali susțin că alegătorii au fost amenințați și intimidați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS