17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăzboi în Ucraina, ziua 80

Război în Ucraina, ziua 80

Ucraina a eliberat până acum peste 1.000 de localități ocupate de ruși, a anunțat președintele Volodimir Zelenski vineri noapte, adăugând că eliberarea graduală a regiunii Harkov arată că nu vor lăsa niciun teritoriu inamicului. Pe de altă parte, o deputată ucraineană afirmă că situația pe front este „mult mai rea” decât la începutul războiului și că Ucraina pierde acum mai mulți soldați decât înainte.

Șeful Direcției de informații militare a Ucrainei a spus că Rusia a suferit pierderi imense și că acest lucru nu îl surprinde, având în vedere că puterea Rusiei este un „mit”, potrivit Guardian, care preia Sky News. 

„Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Îi este teamă de agresivitatea ei. Noi ne luptăm de opt ani cu Rusia și putem spune că puterea Rusiei, căreia i se face atâta publicitate, este un mit. Nu e atât de puternică. E o hoardă de oameni înarmați”, a afirmat generalul Budanov.

El a mai arătat că forțele ruse care atacă în nord-estul Harkovului au fost împinse înapoi până aproape de granița Rusiei și că eșecul de a traversa râul Siverski Doneț zilele trecute s-a soldat cu „pierderi grele”.

Pot confirma că au suferit pierderi grele în materie de trupe și armament și pot spune că în momentul în i-am lovit cu artileria multe echipaje și-au abandonat echiapmentul.”

Budanov a mai adăugat că înfrângerea Rusiei în Ucraina va duce la înlăturarea președintelui Vladimir Putin și că o lovitură de stat împotriva lui se pregătește deja.

Tren frigorific plin cu cadavre de soldați ruși

Tren plin cu cadavre „nerevendicate”, lăsate în urmă de trupele ruse care s-au retras din regiunea Kievului. Foto: Profimedia Images

 Un tren plin cu cadavre ale militarilor ruși omorâți în Ucraina a fost lăsat în urmă de trupele lui Putin care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reușit să o cucerească. Un colonel ucrainean a spus că Moscova a refuzat să-și revendice propriii morți, asta în condițiile în care Ucraina susține că a ucis peste 25.000 de mii de soldați, iar Rusia a recunoscut doar aproximativ 1.300 de morți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS