10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMorţii din Mariupol, îngropaţi în parcul central sau în curţile oamenilor

Morţii din Mariupol, îngropaţi în parcul central sau în curţile oamenilor

Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, consideră că orașul este în prezent distrus în proporție de 80-90%, iar numărul morților a depășit 2.300. Deoarece mulți oameni nu au fost scoși încă de sub dărâmături, numărul victimelor ar putea fi mai mare, informează Hotnews.

Viceprimarul a adăugat că victimele războiului sunt îngropate în gropi comune. Aproximativ 70% dintre cei morți au fost identificați – autoritățile încearcă să țină evidența: cei care au documente sunt consemnați în tabele.

Oamenii sunt îngropați în Parcul Central pentru că periferia orașului este închisă – armata rusă nu permite intrarea în cimitirele existente. Unii oameni își îngroapă morții în curțile caselor.

Potrivit lui Orlov, ocupanții au tras în cauciucurile mașinilor de pompieri pentru ca acestea să nu poată merge la stingerea incendiilor.

Medici luaţi ostateci ca să îngrijească soldaţii ruşi

O mică parte din locuitori au fântâni și astfel au asigurată apa. Dar cei din blocuri golesc apa din sistemele de încălzire și o folosesc, sau o colectează din bălți sau topind zăpada, acolo unde există.

Nicio fabrică din oraș nu funcționează și nu se poate începe lucrul.

Cât despre medicii care au fost luați ostatici, potrivit lui Orlov, unul a declarat că ocupanții le-au adus o grămadă de ruși răniți și i-au obligat să îi trateze.

„Este imposibil să răspunzi mamelor a 3.000 de bebeluși care te întreabă de unde să ia mâncare pentru copii. Este imposibil să răspunzi mamelor copiilor mai mari care mor de foame, de unde să ia mâncare, pentru că nici mâncare nu este, pentru că ocupanții nu permit trecerea convoaielor cu ajutoare umanitare.

Nu le pot răspunde oamenilor din adăposturile antibombe când o să poată ieși de acolo“, a declarat Orlov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS