21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPremierul Marcel Ciolacu anunță redimensionarea reprezentanțelor și consulatelor

Premierul Marcel Ciolacu anunță redimensionarea reprezentanțelor și consulatelor

Premierul Marcel Ciolacu anunță redimensionarea reprezentanțelor și consulatelor. El dă ca exemplu Dubai, unde „acum 20 de ani veneau doi români, între timp vin 100.000”: „Nu-i normal să reaşezăm lucrurile?”.

„Toate ministerele, conform legii în vigoare, se reorganizează, inclusiv Ministerul de Externe. Mai mult, vedeţi care este dinamica. În fiecare zi, în Dubai sunt 100.000 de români în vacanţă. Este normal că dimensiunea reprezentanţelor, consulatelor, din Dubai, din Abu Dhabi, trebuie modificată, ca să fim cu aşteptarea românilor. Legea prevede reorganizarea misterului în integralitatea sa”, spune Marcel Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro.

„Am făcut o procedură, întâi merge la Ministerul Justiției, să vedem aspectul legalității și apoi intră în transpunere. (…) Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000. Nu-i normal să reaşezăm lucrurile? În alte părţi ale lumii nu mai merg, acolo retragem din personal”, încheie Ciolacu.

Autorităţile de la Bucureşti urmăresc să se ridice la nivelul aşteptărilor românilor din afara graniţelor

Premierul Marcel Ciolacu a transmis reprezentanţilor comunităţii de români din Emiratele Arabe Unite că prin noua reorganizare consulară preconizată la Ministerul de Externe autorităţile de la Bucureşti urmăresc să se ridice la nivelul aşteptărilor românilor din afara graniţelor.

Şeful Executivului, alături de echipa de miniştri care-l însoţeşte în vizita efectuată în Golful Persic, s-a întâlnit miercuri seară la Abu Dhabi cu membri ai comunităţii române din Emiratele Arabe Unite.

Citeşte şi: (VIDEO) Casa de modă Louis Vuitton a pus în scenă joi seară la Shanghai noul său show ”Voyager”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS