6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMoțiunea de cenzură, pe masa CCR

Moțiunea de cenzură, pe masa CCR

Blocată de majoritatea PNL și PSD, moțiunea de cenzură este acum analizată la Curtea Constituțională. Guvernul a reclamat Parlamentul că nu a informat la timp despre depunerea documentului, iar șefii Senatului și Camerei se apără.

Decizia Curții ar putea veni doar după congresul PNL, mult prea târziu conform unor voci din politică. Pentru că, susțin surse, premierul ar putea fi retras din funcție imediat după congres pentru a pune punct crizei politice, potrivit Stirile Pro Tv.

Mai sunt zece zile până la congresul PNL

Mai sunt zece zile până la congresul PNL, momentul final al luptei dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban. Până atunci moțiunea pare blocată. Pentru prima dată, pe masa Curții Constituționale au ajuns nu unul, ci patru puncte de vedere diferite despre același conflict. Unul este din partea Guvernului, al doilea al Parlamentului care pledează vinovat după votul liderilor PSD și PNL din Camera și Senat.

Paradoxal, șefii celor două camere se dezic de acest punct de vedere și au depus opinii separate. Ba mai mult, șefa Senatului reclamă la rândul ei un conflict între Parlament și Guvern, altul decât cel invocat de Florin Cîțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS