10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalVotul online pentru șefia USR PLUS se reia joi

Votul online pentru șefia USR PLUS se reia joi

Procesul de votare online pentru șefia USR PLUS, care a început miercuri dimineață, a fost stopat la amiază în urma unei decizii a Biroului Național, a declarat pentru G4Media.ro Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al partidului.

Motivul opririi procesului de vot a fost faptul că au fost lăsați să voteze, în mod eronat, mai mulți membri de partid care fuseseră suspendați – cei mai mulți pentru neplata cotizației, a mai spus Moșteanu, conform G4Media.ro.

Votul online se va relua joi

Votul online se va relua joi. Toți membrii USRPLUS cu drept de vot își pot exercita votul din nou de joi dimineață începând cu ora 10.00, iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23 septembrie ora 10.00, potrivit unui anunț al Biroului Național al USR PLUS.

S-au înscris trei candidați

În competiția internă s-au înscris trei candidați: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău.

Votul se desfășoară online, prin intermediul unei platformei informatice, în două tururi, dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% din voturi în primul tur. Aproximativ 50.000 de membri au drept de vot. În partid există contestatari ai utilizării acestei platforme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS