12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalIohannis: PSD vrea să arunce țara în haos

Iohannis: PSD vrea să arunce țara în haos

Președintele Klaus Iohannis susține că PSD vrea să arunce țara în haos pentru a pune mâna pe putere cu orice preț, în cea mai dificilă perioadă pentru România.

Iohannis acuză PSD că este un partid “fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce” și precizează că depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică reprezintă un demers toxic.

Iohannis continuă șirul acuzațiilor la adresa PSD, spunând că depunerea unei moțiuni de cenzură este iresponsabilă în condițiile în care, în ultimii ani, “PSD a risipit fără discernământ banii publici”.

“Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani și a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în fața unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban?

Că a reușit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susține cât mai multe categorii economice și sociale să treacă mai ușor prin această perioadă critică? Sau faptul că și-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile? Moțiunea de cenzură împotriva actualului guvern nu are, așadar, niciun temei real. Depunerea ei într-un moment în care numai de instabilitate politică nu avem nevoie, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, este complet neavenită”, se mai arată în comunicat.

Președintele României face apel la parlamentari să respingă această moțiune de cenzură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS