10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus Iohannis, la evenimentul de prezentare a programului de relansare economică

Klaus Iohannis, la evenimentul de prezentare a programului de relansare economică

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, document intitulat „Reclădim România”, este prezentat miercuri de Guvern, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

Președintele a declarat că s-a implicat direct în elaborarea acestui program economic și a acuzat guvernele anterioare că ”nu au lăsat resurse economice și sanitare suficiente pentru o reacție urgentă în fața unei crize”.

”Un moment de o importanță majoră pentru România de mâine. Pe fondul pandemiei generate de noul coronavirus, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidență lipsa cronică de preocupare și de viziune a guvernărilor anterioare, care nu au lăsat resurse economice și sanitare suficiente pentru o reacție urgentă în fața unei crize.

Trebuie să ne adaptăm la noile condiții. Traversăm o criză mondială fără precedent, iar răspunsurile noastre trebuie să fie pe măsură.

A venit momentul ca toate măsurile să fie incluse într-un singur plan și să turăm motoarele pe calea relansării economice. M-am implicat direct în identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică.

Un nou model de dezvoltare economică, axat pe investiții, digitalizare, export de produse cu valoare ridicată. Am propus o nouă viziune economică, în toamna anului trecut. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare sănătoasă și durabilă, care să ofere speranță și predictibilitate pentru mediul antreprenorial și să ducă la creșterea reală a nivelului de trai.”, a declarat Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS