14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Acasă Featured Paleologu: Este nevoie de un minister pentru relaţia cu Republica Moldova

Paleologu: Este nevoie de un minister pentru relaţia cu Republica Moldova

0
Paleologu: Este nevoie de un minister pentru relaţia cu Republica Moldova

Deputatul PMP Theodor Paleologu, prezent vineri la Craiova a precizat că România are nevoie de un minister pentru relaţia cu Republica Moldova. Paleologu a precizat că acest minister va avea scopul de a pregăti o eventuală unire cu Republica Molodova.

Paleologu a spus că înfiinţarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova ar pregăti România pentru o zi a unirii, după modelul Republicii Federale Germania.

„Ideea este că trebuie să fi pregătit. Modelul este cel al Republicii Federale Germania care s-a pregătit pentru momentul în care se pune problema unirii. Am convingerea că problema unirii se va pune sau măcar că se poate pune cândva. Ori ar fi lamentabil să se prezinte ocazia şi noi să nu fim pregătiţi. Ori, în momentul de faţă este evident că nu suntem pregătiţi pentru un asemenea pas. Dar va veni ziua când oportunitatea se va prezenta şi atunci trebuie să fim pregătiţi. Asta este ideea din spatele propunerii unui minister al Relaţiilor cu Republica Moldova.”, a spus Paleologu.

Deputatul PMP a mai spus că activitatea acestui minister nu trebuie să se dubleze cu cea a Ministerului de Externe.

„Pe de altă parte trebuie avută foarte mare grijă să nu dubleze ministerul de Externe. Asta este foarte important. Minsiterul de Externe este responsabil de relaţia cu oricare alt stat, însă un minsiter al relaţiilor cu Moldova ar avea ca scop această pregătire despre care vă vorbeam mai devreme”, a spus Paleologu.

Întrebat de jurnalişti dacă ar dori să conducă respectivul minister Paleologu a spus „Eu nu vizez nici un post de ministru. Sunt alţii care pot face acest lucru. Nu am calcule de genul acesta”