12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPaleologu despre Viorică Dăncilă: Ar trebui să ţină cont de realităţi

Paleologu despre Viorică Dăncilă: Ar trebui să ţină cont de realităţi

-

Deputatul PMP Theodor Paleologu prezent vineri la Craiova a criticat-o pe Viorica Dăncilă spunând că prin propunerile pe care le-a făcut până acum la funcţia de comisar european „este sfidătoare, sfidează opinia publică, sfidează societatea românească, sfidează Comisia Europeană”.

Deputatul PMP a mai spus că Dăncilă ar trebui să ţină cont de realităţi când face nominalizări. Paleologu a mai precizat că în aceste zile Dăncilă „dă impresia că nu mai are simţul realităţii şi a făcut referire la latinesc „Quos Deus vult perdere, prius dementat” menţionând că „cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte”. Paleogu a mai precizat că „asta se întâmplă în momentul de faţă cu o persoană care a pierdut puterea, dar care se agaţă de putere cu orice preţ. şi din păcate cu toţii plătim factura pentru această ambiţie nesăbuită şi de-a dreptul dementă”

Întrebat de jurnalişti dacă Vioorica Dăncilă mai poate face nominalizări din partea României pentru funcţia de comisar european după ce a picat Guvernul, deputatul PMP Theodor Paleologu a spus vineri la Craiova că până acum Dăncilă a greşit fundamental, pentru că nu ascultă pe nimeni.

„Dânsa a greşit fundamental, pentru că nu ascultă pe nimeni. Este o persoană care nu vrea să audă sfaturi de la nimeni, nu învaţă din nimic. Era evident că Rovana Plumb avea să fie respinsă, era evident că Dan Nica avea să fie respins. Evident că era clar, numai cineva orb nu vede asemenea evidenţe”, a spus Paleologu.

Acesta a mai precizat că Rovana Plumb şi Dan Nica suscită oroare în anumite cercuri.

„Pe de altă parte este o problemă de filosofie a numirii unui comisar european. Un comisar european trebuie să fie cât de cât consensual. Nu cineva care polarizează aşa cum polarizează Rovana Plumb şi Dan Nica. Aceste persoane suscită oroare în anumite cercuri. Eu nu pot să uit felul în care răcnea doamna Rovana împotriva opoziţiei în urmă cu câţiva ani în Parlament. O asemnmea persoană nu poate fi comisar în Parlamentul European. Nu mă refer la problemele de integritate. Pur şi simplu la abordarea ultra partizană care este proprie acestor persoane. Este o greşeală să mergi cu asemenea persoane. Uitaţi-vă ce fac alte ţări cu tradiţie. Caută comisari europeni care să fie acceptaţi, să poată avea un dialog cu ceilalţi. Doamna Rovana Plumb nu poate avea un dialog cu ceilalţi, poate avea un dialog numai cu doamna Dăncilă, numai ei între ei şi atât. Aici este complet greşită abordarea doamnei Dănciă. Alegerile din 26 mai au arătat că există o prăspatie între Guvern şi societate”, a spus Paleologu.

Propunerile Vioricăi Dăncila sunt ” pur şi simplu sfidări la adresa celorlalţi”

Deputatul PMP a mai precizat ca în perioada următoare, Viorica Dăncilă ar trebui măcar de jenă să nu mai propună nişte persoane care să fie pur şi simplu sfidări la adresa celorlalţi.

„Măcar de jenă ar trebui să propună nişte persoane care să nu fie pur şi simplu sfidări la adresa celorlaţi şi la adresa Europei. Aceste nominalizări făcute de doamna Dăncilă sunt sfidătoare.
Pur şi simplu sfidătoare. Această femeie pur şi simplu sfidează. Sfidează opinia publică, sfidează societatea românească, sfidează Comisia Europeană dar nu în felul acesta îţi recâştigi prestigiul în lume. Doamna Dăncilă ruinează cu totul ce a mai rămas din reputaţia internaţională a României”, a mai spus Paleologu.

Întrebat de jurnalişti dacă Dăncilă mai poate face aceste nominalizări, Paleologu a precizat că Dăncilă nu mai are simţul realităţii şi că se agaţă de putere cu orice preţ. „Doamna Dăncilă ar trebui să ţină cont de realităţi. Doamna Dăncilă dă impresia că nu mai are simţul realităţii. Există un dicton latinesc „Quos Deus vult perdere, prius dementat” adică cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte. Asta se întâmplă în momentul de faţă cu o persoană care a pierdut puterea, dar care se agaţă de putere cu orice preţ şi din păcate cu toţii plătim factura pentru această ambiţie nesăbuită şi de-a dreptul dementă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS