24.4 C
Craiova
sâmbătă, 20 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational4 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

4 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

Începând de mâine, vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România 4 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă.

Prin intermediul acestora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amenda contravențională.
Punctele de control ce urmează a fi puse în funcțiune sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Calafat, Nădlac, Turnu și Săcuieni.
Astfel, de mâine, vor fi 86 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.
Conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi valabilitatea rovinietei.
Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziția acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS