22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPutin: O președinție cu Biden mai bună pentru Rusia decât una cu Trump

Putin: O președinție cu Biden mai bună pentru Rusia decât una cu Trump

O președinție cu Biden ar fi mai bună pentru Rusia decât cu Donald Trump, a declarat ieri președintele rus Vladimir Putin jurnalistului pro-Kremlin Pavel Zarubin.

Întrebat de Zuribin despre viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, Putin a spus că Biden ar fi mai bine pentru Rusia „pentru că este o persoană cu mai multă experiență, este previzibil, este un politician dintr-o formație veche”. Cu toate acestea, el a adăugat că Rusia „va lucra cu orice lider al SUA care câștigă încrederea poporului american”.

Putin a mai spus că pentru a judeca acțiunile actualei administrații ar trebui să se uite la „poziția sa politică”. „Cred că poziția actualei administrații este extrem de dăunătoare și eronată”, a spus Putin într-o referire la războiul Rusiei în Ucraina. Potrivit lui Putin, acel război „ar fi putut fi în urmă cu peste un an și jumătate” dacă s-ar fi menținut acordurile din cadrul unei întâlniri de la Istanbul din martie 2022. Putin nu a precizat la ce acorduri se referea, potrivit CNN.

Extinderea NATO în est

Președintele rus a spus că regretă că „nu a început acțiuni active în Ucraina mai devreme” decât februarie 2022. El a susţinut că liderii occidentali au mințit Rusia despre „nu extindem NATO la Est”. „Am fost și suntem îngrijorați de posibilitatea ca Ucraina să fie atrasă în NATO, deoarece acest lucru ne amenință securitatea”, a spus Putin. Putin a mai susținut că acordurile de la Minsk, un protocol de încetare a focului semnat de Ucraina și Rusia în 2015, nu au fost niciodată menite să fie păstrate, ci folosite „pentru a câștiga timp pentru a încărca Ucraina cu arme suplimentare”.

Liderul rus și-a exprimat, de asemenea, dezamăgirea în privința recentului său interviu cu personajul mass-media de extremă dreapta Tucker Carlson. „Sincer am crezut că va fi agresiv și va pune întrebări grele. Nu eram pregătit doar pentru asta, mi-am dorit asta, pentru că mi-ar oferi posibilitatea de a da răspunsuri dure înapoi”, a spus Putin. „Ca să fiu sincer, nu mi-a plăcut pe deplin acel interviu”, a spus el.

Citeşte şi: (VIDEO) O persoană a murit, peste 20 de răniți în urma paradei Super Bowl

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS