16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O persoană a murit, peste 20 de răniți în urma paradei Super Bowl

(VIDEO) O persoană a murit, peste 20 de răniți în urma paradei Super Bowl

O persoană a fost ucisă și peste 20 de persoane au fost împușcate, ieri, în Kansas City, Missouri, în urma paradei Super Bowl.

Un DJ local a fost identificat drept persoana decedată, a spus un post de radio. Unii dintre cei răniți erau copii, a spus șeful pompierilor. Poliția a reținut trei persoane în cadrul anchetei privind violența care a umbrit o sărbătoare uriașă. Se estimează că 1 milion de oameni au fost în centrul orașului Kansas City pentru parada și mitingul dedicate victoriei consecutive a Chiefs în campionat. Jucătorii erau încă pe scena mitingului victoriei când a avut loc atacul. A fost cel puțin cea de-a 48-a împușcătură în masă din Statele Unite în acest an.

Un DJ de radio din zona Kansas City a murit

Lisa Lopez-Galvan, un DJ de radio din zona Kansas City, a murit după ce a fost împușcată la mitingul victoriei Chiefs, potrivit unei postări distribuite de angajatorul ei, KKFI radio 90.1 FM. „Cu tristețe sinceră și cu o inimă extrem de grea și frântă am anunțat comunitatea noastră că DJ-ul KKFI Lisa Lopez, gazda Taste of Tejano și-a pierdut viața”, a transmis postul pe Facebook.

Poliția nu a oferit detalii despre moartea ei. „Lisa a fost unul dintre prezentatorii/DJ-ii noștri de pe Taste of Tejano. Alături de co-producătorul ei/DJ Tommy Andrade, emisiunea lor a adus o voce comunității KC”, a declarat Kelly Dougherty, directorul de dezvoltare al postului, într-un e-mail către CNN. „Suntem absolut devastați de pierderea unei astfel de persoane uimitoare care a oferit atât de mult KKFI și comunității KC”, a adăugat Dougherty. Biografia lui Lopez-Galvan de pe site-ul postului spunea că ea credea că muzica „este viața și o sursă de fericire.” Ea a lucrat ca DJ bilingv timp de peste 15 ani, înainte de a deveni co-gazda Taste of Tejano în martie 2022.

Biden vrea legi privind controlul armelor

Președintele Joe Biden a cerut Congresului și țării să acționeze în urma împușcăturii în masă de miercuri, la parada din Kansas City. „Este timpul să acționăm. Acolo stau eu. Și cer țării să fie alături de mine. Pentru a vă face vocea auzită în Congres, astfel încât să acţionăm în sfârşit pentru a interzice armele de asalt, pentru a ţine armele departe de mâinile celor care nu au nicio treabă să le deţină sau să le manipuleze”, a spus Biden într-un declarație emisă de Casa Albă. Biden a remarcat că victoria în Super Bowl ar fi trebuit să fie o ocazie fericită. „Pentru ca această bucurie să fie transformată astăzi în tragedie în Kansas City, pătrunde adânc în sufletul american. Evenimentele de astăzi ar trebui să ne emoționeze, să ne șocheze, să ne facă de rușine. Ce asteptam? Ce altceva trebuie să vedem? Câte familii mai trebuie să fie sfâșiate?”

Citește și: Edy Anghelescu, vocea de aur a Craiovei, care a cucerit „Românii au talent“ şi America

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS