20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPreședinții Joe Biden și Xi Jinping au deschis luni summitul cu promisiunea celor doi de a evita conflictele

Președinții Joe Biden și Xi Jinping au deschis luni summitul cu promisiunea celor doi de a evita conflictele

Președinții Joe Biden și Xi Jinping au deschis luni summitul cu miză mare de la Bali cu o strângere de mână, ambii bărbați promițând să gestioneze diferențele și să evite conflictele, transmite BBC.

„Lumea se așteaptă ca China și Statele Unite să gestioneze în mod corespunzător relația”, a declarat Xi, în timp ce Biden a spus că a încercat să „gestioneze diferențele noastre, să împiedice ca concurența să devină conflict”.

Președintele american a vorbit despre importanța evitării „conflictului” între SUA și China

În remarcile de deschidere, președintele american Joe Biden a vorbit despre importanța evitării „conflictului” între SUA și China.

El a fost de acord cu omologul său Xi Jinping că cele mai importante sunt discuțiile față în față.

Ce i-a transmis Xi Jinping lui Joe Biden în deschiderea summitului: „Domnule președinte, mă bucur să vă văd. Ultima dată când ne-am întâlnit a fost la Davos, în urmă cu mai bine de cinci ani. De când ați preluat președinția, am menținut contactul prin convorbiri online. Dar nimic nu poate înlocui întâlnirea față în față. Și astăzi avem această întâlnire față în față.

Am acumulat experiență, dar am învățat și lecții. Istoria este cel mai bun manual, așa că ar trebui să luăm istoria ca pe o oglindă. În prezent, relația dintre SUA și China se află într-o situație și ne pasă foarte mult de ea… în calitate de lideri ai celor două mari țări, trebuie să trasăm calea cea bună.

Trebuie să găsim direcția corectă pentru relația bilaterală în continuare și să ridicăm relația.”

Lumea „se așteaptă” ca cele două națiuni să lucreze în parteneriat

Biden a declarat că s-a „angajat să mențină deschisă linia de comunicare dintre noi”, astfel încât cele două țări să poată „lucra împreună la problemele globale urgente”, inclusiv schimbările climatice și insecuritatea.

Lumea „se așteaptă” ca cele două națiuni să lucreze în parteneriat, a adăugat Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS