22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza energetică lovește și în Eurovision: Două țări se retrag

Criza energetică lovește și în Eurovision: Două țări se retrag

Macedonia de Nord și Muntenegru au anunțat că nu vor participa la ediția Eurovision 2023 invocând probleme financiare și costuri ridicate din cauza crizei energetice.

„Pe lângă costurile semnificative ale taxei de înscriere, precum și costul șederii în Regatul Unit, ne-am confruntat cu o lipsă de interes din partea sponsorilor. Astfel, am decis să direcționăm resursele existente către finanțarea proiectelor naționale curente și planificate, precum și a reformelor organizaționale și de programe”, a explicat, într-un comunicat, radiodifuzorul din Muntenegru, potrivit site-ului dedicat Eurovision.

Eurovision 2023 va avea loc în Marea Britanie, la Liverpool, în numele Ucrainei

Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie în numele Ucrainei din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, pe 9 şi 11 mai, şi o finală pe 13 mai 2023.

Regatul Unit, care a găzduit Eurovision de opt ori, nu a mai fost gazda acestei competiţii muzicale europene din 1998, când show-ul a avut loc la Birmingham, un oraş din centrul Angliei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS