5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnul dintre bebelușii dați soldaților SUA peste gard în haosul din Kabul a dispărut fără urmă

Unul dintre bebelușii dați soldaților SUA peste gard în haosul din Kabul a dispărut fără urmă

Unul dintre bebelușii dați soldaților SUA peste gard în haosul din Kabul a dispărut fără urmă. Familia îl caută cu disperare de atunci

În luna august, imaginile cu un soldat american care prinde un bebeluș pe deasupra gardului de beton cu sârmă ghimpată al aeroportului din Kabul au devenit virale. Acestea au făcut înconjurul lumii și au devenit unele dintre fotografiile-emblemă ale retragerii SUA din Afganistan. Acum, la peste două luni de la acele evenimente tensionate, unul dintre bebelușii care a fost dat militarilor americani încă nu a putut fi găsit, iar familia îl caută cu disperare, relatează Reuters.

Mirza Ali Ahmadi și soția sa, Suraya, aflați în mijlocul mulțimii și haosului de lângă aeroport, împreună cu cei cinci copii ai lor, în data de 19 august, și-au dat copilul unui soldat american care i-a întrebat dacă au nevoie de ajutor.

Temându-se că fiul lor de doi ani, Sohail, ar putea să fie strivit în busculada de la aeroport, cei doi l-au dat soldatului peste gard.Familiei Ahmadi i-a luat peste o jumătate de oră să ajungă de cealaltă parte a gardului aeroportului. Când au ajuns acolo, Sohail nu mai era de găsit.

Căutări în zadar

Bărbatul, care spune că a lucrat ca agent de pază la ambasada SUA timp de zece ani, a început să-i întrebe, disperat, pe toți oficialii care-i ieșeau în cale despre copilul său. El spune că un comandant militar i-a spus că aeroportul era prea periculos pentru un bebeluș și că fiul său ar fi putut fi dus într-un spațiu special pentru copii. Când a ajuns acolo, însă, și acel loc era gol.

De când copilul său a dispărut Mirza Ali spune că întreabă pe oricine îi iese în cale cu privire la felul în care l-ar putea găsi:

„Toți ne promit că vor face tot ce pot, însă până acum toate au fost doar promisiuni”, a spus el.

Un grup de sprijin pentru refugiații afgani au publicat un banner cu textul „bebeluș dispărut” și fotografia lui Sohail și îl distribuie pe rețelele lor în speranța că cineva îl va recunoaște.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS