7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUn poliţist a fost împuşcat mortal în capitala Suediei

Un poliţist a fost împuşcat mortal în capitala Suediei

Un poliţist a fost împuşcat mortal miercuri seară în oraşul Goteborg, o premieră în Suedia în ultimii 14 ani, au anunţat joi autorităţile din regatul scandinav, confruntat cu o gravă problemă a reglărilor de conturi între bande criminale, informează Agerpres.

Agresorul nu a fost identificat şi deocamdată nu a fost arestat niciun suspect.

„Suntem decişi să rezolvăm cazul. Este prea devreme pentru a spune dacă poliţia a fost ţinta atacului”, a declarat Klas Johansson, şeful poliţiei din regiunea vest, într-o conferinţă de presă.

Conform primelor elemente ale anchetei, mai mulţi poliţişti efectuau o patrulare în Biskopsgarden, o suburbie cu probleme a Goteborgului, când unul din ei a fost lovit de un glonţ.

Recrudescenţă a bandelor criminale

Suedia încearcă de câţiva ani să combată o recrudescenţă a bandelor criminale, care se traduce mai ales printr-un număr ridicat de schimburi de focuri mortale şi alte reglări de conturi cu violenţă, într-o ţară altfel mai degrabă liniştită.

Anul trecut au fost raportate mai mult de 360 de incidente cu arme de foc, soldate cu 47 de morţi şi 117 răniţi, un nivel record, potrivit poliţiei.

Conform Consiliului pentru prevenirea criminalităţii, numărul victimelor a crescut de peste două ori într-un deceniu, reprezentând acum aproape 40% dintre decesele violente în Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS