17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDonald Trump îşi schimbă reședința din New York în Mar-a-Lago

Donald Trump îşi schimbă reședința din New York în Mar-a-Lago

Donald și Melania Trump au depus cerere de schimbare a reşedinţei în Palm Beach, Florida, conform documentelor obținute de New York Times

Preşedintele american a anunţat joi că va face din proprietatea sa din Mar-a-Lago reşedinţa sa permanentă. Familia prezidenţială a renunţat la apartamentului din Trump Tower de pe bulevardul Fifth Avenue din New York.
Proprietatea din Mar-a-Lago, club exclusivist de golf, a fost denumită „Casa Albă de iarnă”.
„Preţuiesc New York”, a declarat Trump într-un tweet joi, potrivit www.theguardian.com. Dar, a adăugat el, „în ciuda faptului că plătesc milioane de dolari în impozite urbane, de stat și locale în fiecare an, am fost tratat foarte prost de către liderii politici atât ai orașului, cât și ai statului”.

Trump deţine proprietatea din Mar-a-Lago, Palm Beach, din 1985 şi a petrecut mai mult timp aici decât în apartamentul său din New York.
„Familia mea şi cu mine vom face din Palm Beach, Florida, reşedinţa noastră permanentă”, a scris Trump pe Twitter.


Newyorkez întreaga sa viaţă, Trump a fost crescut în cartierul Queens iar mai târziu s-a mutat în Manhattan. Trump Tower serveşte atât ca reşedinţă, cât şi ca sediu central al Organizaţiei Trump, compania sa imobiliară.

Republicanul Trump, contre cu democraţii Bill de Blasio şi Andrew Cuomo

„Ca preşedinte, voi fi mereu aici pentru a ajuta New York-ul şi pe oamenii minunaţi din New York. Va avea mereu un loc special în inima mea!”, a mai afirmat Trump.
Trump, un republican, a avut dispute cu primarul metropolei, Bill de Blasio, şi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ambii democraţi.
„Drum bun şi cale bătută. Nu e ca şi cum @realDonaldTrump plătea taxe aici oricum. Este al tău, Florida”, a postat Cuomo pe Twitter.
„Ai grijă să nu te lovească uşa când ieşi”, a postat pe Twitter la rândul lui Bill de Blasio.
Donald Trump candidează pentru un nou mandat de preşedinte în noiembrie 2020 şi, dacă va fi reales, va locui la Casa Albă până în ianuarie 2025.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS