13.4 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Trei răniți în urma confrutărilor violente din Suedia

(VIDEO) Trei răniți în urma confrutărilor violente din Suedia

-

Trei persoane au fost împuşcate şi rănite în confruntările violente din Suedia, duminică, între forţele de securitate şi manifestanţii care au protestat împotriva unui grup de extremă dreaptă care se laudă cu arderea Coranului în timpul unor adunări publice, transmite AFP.

„Poliţia a tras mai multe focuri de avertizare. Se pare că trei persoane au fost lovite de ricoşeuri şi sunt în prezent tratate la spital”, a declarat poliţia într-un comunicat.

Cei trei răniţi, a căror stare nu se cunoaşte, sunt de asemenea „în arest, suspectaţi de infracţiuni”, se precizează în comunicat.

Este a doua astfel de confruntare în patru zile la Norrköping. Prima dată, manifestanţii au protestat împotriva unui miting al grupării anti-imigraţie şi anti-islam ‘Hard Line’, condusă de danezo-suedezul Rasmus Paludan, de 40 de ani. Duminică au manifestat din nou în legătură cu organizarea unui alt miting, la care Paludan a renunţat în cele din urmă.

Paludan a provocat în ulțimii ani mai multe incidente

Cu dublă naţionalitate, Rasmus Paludan, care intenţionează să candideze la alegerile legislative suedeze din septembrie, dar nu are în prezent semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura, se află în prezent într-un turneu în Suedia, unde merge în cartierele cu populaţie musulmană importantă pentru a arde Coranul.

În 2019, Rasmus Paludan, avocat şi youtuber, condamnat pentru insulte rasiste, şi-a încercat deja norocul în Danemarca, ţara sa natală, unde a obţinut doar 10.000 de voturi.

Paludan a provocat mai multe incidente în ultimii ani. În 2019 a ars un Coran învelit în şuncă şi a fost blocat timp de o lună pe Facebook după ce a postat o fotografie în care punea semnul de egalitate între imigraţie şi criminalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Impact între o motocicletă şi un autoturism în centrul...

UN tânăr de 28 de ani a fost rănit şi transportat la spital, în urma unui accident produs astăzi, în centrul Craiovei. Potrivit oamenilor legii, tânărul de 28 de ani a pierdut controlul motocicletei pe care se afla şi a lovit un autoturism.

ȘTIRI GdS