20.6 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaEuropaNatalia Gavriliţa, desemnată premierul Republicii Moldova

Natalia Gavriliţa, desemnată premierul Republicii Moldova

Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a însărcinat-o, vineri, pe Natalia Gavriliţa să formeze noul guvern.

Componenţa noului cabinet de miniştri de la Chișinău va fi cunoscută în zilele următoare.

Potrivit legislaţiei, majoritatea parlamentară propune un candidat la funcţia de prim-ministru.

În urma scrutinului parlamentar din 11 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a obţinut 63 de mandate în legislativul de la Chișinău, ceea ce îi permite formarea propriului executiv.

Lider interimar al PAS, proeuropeanul Igor Grosu a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Parlamentului moldovean.

Candidatura acestuia a primit voturile a 64 de deputaţi. Reprezentanţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au boicotat ședința.

”Vreau să vă mulţumesc pentru votul dumneavoastră, pentru onoarea de a mă fi ales Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este o mare responsabilitate pentru mine şi ţin să le mulţumesc cetăţenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă. Vreau să fiu un Preşedinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor şi îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi şi decizii bune. Încrederea oamenilor în instituţia supremă a democraţiei poate fi recâştigată doar cu muncă şi onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituţia şi legile ţării, vom lucra eficient pentru reformarea justiţiei şi a funcţionării instituţiilor, pentru mărirea pensiilor şi salariilor, dezvoltarea infrastructurii şi a comunităţilor locale, pentru susţinerea mediului de afaceri, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS