8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaAleksei Navalnîi, vizitat de Angela Merkel în timp ce era spitalizat

Aleksei Navalnîi, vizitat de Angela Merkel în timp ce era spitalizat

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a confirmat, luni, că a fost vizitat de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în timp ce era internat într-un spital din Berlin după ce fusese otrăvit în Rusia.

„A fost o întâlnire, dar nu aş numi-o secretă. Mai degrabă o întâlnire privată (…). Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Angela Merkel pentru că m-a vizitat la spital”, a afirmat luni Aleksei Navalnîi, prin Twitter.

Surse citate de publicaţia Der Spiegel declaraseră că Angela Merkel l-a vizitat pe Aleksei Navalnîi la Clinica universitară Charité din Berlin. Vizita cancelarului german, considerată un gest de solidaritate cu opozantul rus, a avut loc imediat după ce acesta ieşise din comă.

Aleksei Navalnîi a fost internat 32 de zile în Clinica universitară Charité din Berlin, dintre care 22 de zile s-a aflat la terapie intensivă. Disidentul rus a fost externat săptămâna trecută.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău în timpul unui zbor intern, în Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania. Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS