Acasă Politica Europa Coronavirus: Germania își va repatria cetățenii blocați în străinătate

Coronavirus: Germania își va repatria cetățenii blocați în străinătate

-

Berlinul va organiza repatrierea a mii de cetățeni germani blocați în prezent în străinătate din cauza restricțiilor de călătorie emise în cadrul măsurilor pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

„Vom face tot posibilul pentru a permite miilor de persoane blocate în străinătate să revină în Germania în zilele următoare”, a declarat marți ministrul german al Afacerilor externe, Heiko Maas.

Explicând că guvernul german a încheiat un acord cu companiile aeriene, acesta a anunțat că se vor aloca până la 50 de milioane de euro în acest scop.

„Vrem să facem posibilă această călătorie înapoi concertată pentru turiștii care sunt în prezent blocați în zonele afectate”, a adăugat el, citând spre exemplul Marocul, Republica Dominicană, Filipine sau Egipt.

În ultimele zile, numeroase țări au închis granițele și au tăiat legăturile aeriene din cauza propagării rapide a noului coronavirus.

Germania are în prezent 6.012 cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 16 mortale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...