13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa50.000 de manifestanţi au cerut demisia premierului Andrej Babis

50.000 de manifestanţi au cerut demisia premierului Andrej Babis

„Demisionează! Demisionează!” au scandat 50.000 de manifestanţi cehi care s-au adunat marţi în centrul capitalei Praga pentru a cere demisia premierului miliardar populist Andrej Babis, acuzat de fraudă cu fonduri europene şi conflict de interese, notează www.dw.com.

Protestatarii s-au adunat în Piața Wenceslas din capitala Cehie, purtând pancarte pe care era scris: „Babis este rău” și „Demisionează”.
Manifestaţia s-a ţinut la o săptămână după redeschiderea anchetei care îl vizează pe acest om politic de 65 de ani, abandonată din septembrie.
Protestatarii au cerut ca Babis să se despartă complet de interesele sale de afaceri sau să demisioneze până la sfârșitul acestui an.
De asemenea, protestarii au ținut un minut de reculegere pentru a onora marți victimele care au murit într-un tir de spital din orașul ceh Ostrava.

Două uriaşe manifestaţii lansând un apel la demisia lui Andrej Babis, în iunie şi noiembrie, au reunit fiecare un sfert de milion de persoane, cele mai importante proteste de la prăbuşirea comunismului în această ţară, în 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS