Acasă Politica Europa Johnson și Corbyn, în prima dezbatere televizată

Johnson și Corbyn, în prima dezbatere televizată

-

Conservatorul Boris Johnson și contracandidatul său laburist, Jeremy Corbyn, s-au confruntat, marți seara, în cadrul primei dezbateri electorale organizate înaintea alegerilor generale. Acesteae sunt programate la 12 decembrie. Principal subiect al dezbaterii l-a constituit retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit The Sun.

Premierul în exercițiu a promis „finalizarea acestei mizerii naționale”, susținând că opoziția laburistă oferă „doar divizare și impas”.
În schimb, Jeremy Corbyn a transmis că partidul său va „rezolva” Brexitul prin a oferi poporului „ultimul cuvânt”, sugerând astfel organizarea unui al doilea referendum pe această temă.
Conform unui sondaj YouGov, părerile electoratului sunt împărțite în ceea ce privește câștigătorul acestei prime dezbateri.

Boris Johnson vrea să obțină majoritatea parlamentară în urma scrutinului de pe 12 decembrie pentru a putea încheia acordul cu Uniunea Europeană și pentru a putea retrage statul britanic din Blocul comunitar pe 31 ianuarie 2020.
Jeremy Corbyn a fost întrebat de câteva ori, atât de premierul Johnson, cât și de gazda dezbaterii Julie Etchingham, despre cum va face campanie într-un al doilea referendum.
El a susținut că vrea să renegocieze în doar trei luni o nouă înţelegere cu Bruxelles-ul și abia atunci va lansa referendumul.

Jeremy Corbyn susține că va pune bazele unuia nou care să stipuleze existența unei uniuni vamale și a unor relații mai strânse în cadrul unei piețe comune, pe care ulterior îl va transmite validării publice prin vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...