20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

O rachetă balistică neidentificată a fost lansată la câteva zile după exerciţii de artilerie cu muniţie de război organizate de Phenian în apropierea frontierei maritime cu Coreea de Sud, a anunţat armata sud-coreeană, conform Agerpres.

”Coreea de Nord a tras o rachetă balistică neidentificată către Marea de Est”, a declarat Statul major interarme sud-coreean într-un comunicat, făcând referire la o zonă cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

Garda de Coastă japoneză a declarat că este vorba despre un ”obiect, potenţial o rachetă balistică, lansat dinspre Coreea de Nord” şi le-a cerut vigilenţă navelor aflate în zonă.

Cea mai recentă lansare a fost o rachetă ICBM, în decembrie

Cea mai recentă lansare din Coreea de Nord, în 18 decembrie, a fost o rachetă din clasa ICBM cu combustibil solid Hwasong-18, cel mai avansat model de care dispune Phenianul.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a efectuat exerciţii de artilerie cu muniţie de război pe coasta sa occidentală, în apropierea unor insule sud-coreene.

Miercuri, liderul nord-coreean Kim Jong Un a calificat Coreea de Sud drept ”principalul inamic” al ţării sale, ceea ce marchează o schimbare în politica Phenianului şi lasă să se înţeleagă că acesta va adopta o poziţie mai dură.

În 2023, Coreea de Nord a inclus în Constituţie statutul său de putere nucleară şi a lansat mai multe rachete balistice intercontinentale, încălcând rezoluţiile ONU.

Citește și:

A cincea zi de proteste ale fermierilor și transportatorilor. Întâlnire la Ministerul Finanțelor

Gorj: Un bărbat a ajuns de la benzinărie la Psihiatrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS