6.7 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaAderarea României la Schengen, amânată pentru anul viitor

Aderarea României la Schengen, amânată pentru anul viitor

Aderarea României la Schengen nu va fi supusă la vot pe 4 decembrie, când are locul Consiliul JAI, care are pe ordinea de zi și acest subiect, arată surse politice, citate de News.ro.

Aderarea României la spațiul Schengen este de așteptat a fi abordată în cadrul unui consiliu extraordinar JAI, până la finalul lunii decembrie. Aderarea ar urma să aibă loc pe etape, fiind incluse mai întâi punctele de frontieră de pe aeroporturi, începând cu luna martie, și apoi restul acestora.

Scenariul a fost discutat şi de premierul Marcel Ciolacu cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, Spania deţinând preşedinţia Consiliului în această perioadă.

Astfel, la Consiliul JAI din 4 decembrie ar urma să se discute situaţia aderării României şi Bulgariei la Schengen fără să se supună la vot acest lucru, în condiţiile în care în Olanda încă sunt negocieri pentru formarea noului guvern.

Un Consiliu Extraordinar al JAI, la finalul lunii decembrie, ar urma să supună la vot o posibilă aderare a României şi Bulgariei, dar în etape, mai întâi pe aerian, din luna martie anul viitor, şi apoi pe rutier şi maritim, în etapa a doua.

Potrivit surselor, nu se pune problema decuplării de Bulgaria, în acest context.

Citeşte şi: O actriţă faimoasă face greva foamei în faţa Casei Albe cerând armistiţiu permanent în Gaza

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS