8.1 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalO actriţă faimoasă face greva foamei în faţa Casei Albe cerând armistiţiu permanent în Gaza

O actriţă faimoasă face greva foamei în faţa Casei Albe cerând armistiţiu permanent în Gaza

Actriţa Cynthia Nixon, cunoscută prin rolul Miranda Hobbes în serialul „Sex and the City“, a intrat luni în greva foamei, în faţa Casei Albe, alături de alţi manifestanţi, pentru a cere un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza, scrie News.ro.

Foarte angajată în diverse cauze, actriţa a intrat într-o greva foamei de cinci zile împreună cu alţi activişti – între care se află şi mai mulţi aleşi -, susţinuţi de mai multe asociaţii.

„Facem această grevă a foamei pentru a pune în lumină acţiunile preşedintelui Joe Biden”, a declarat luni un reprezentant democrat al statului New York, Zohran Mamdani.

„Acţiunile preşedntelui Joe Biden sunt cele care conduc la bombardarea palestinienilor, la înfometarea lor. Ne înfometăm şi noi înşine, pentru a face vizibil ceea ce este adesea şters, şi anume experienţa palestiniană”, a denunţat el.

„Aceste morţi nu au nimic banal”

„În şapte săptămâni, Israelul a omorât mai mulţi civili pe o minusculă fâşie de pământ decât au fost ucişi în 20 de ani în tot Afganistanul”, denunţă Cynthia Nixon.

„Nu mai pot să văd oameni justificându-se spunând că pierderile civile sunt o consecinţă normală a războiului. Aceste cifre n-au nimic banal! Aceste morţi n-au nimic banal!”, a tunat ea şi i-a cerut preşedintelui Joe Biden să dea dovadă de „empatie”.

Statele Unite urmează să trimită în Egipt trei avioane militare încărcate cu ajutoare umanitare destinate Fâşiei Gaza – începând de marţi – au anunţat oficiali de la Casa Albă.

Cynthia Nixon, angajată în politică de mai mulţi ani şi apropiată de ideile lui Bernie Sanders, a candidat în alegerile primare democrate de la New York în 2016, însă a fost înfrântă şi nu a devenit guvernatoarea acestui stat.

Citeşte şi: Un curier român a furat colete pe care le transporta în Ungaria şi a minţit că a fost jefuit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS