16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalVIDEO. Mai mulți politicieni canadieni au defilat în pantofi roz

VIDEO. Mai mulți politicieni canadieni au defilat în pantofi roz

Într-o înregistrare video postată pe Twitter de ministrul canadian al transporturilor, mai mulţi politicieni canadieni defilează în jurul unei mese în pantofi roz cu toc. Scena a dat naştere la controverse şi polemici, relatează „Le Figaro”.

Potrivit ministrului canadian al transporturilor, purtarea unor pantofi roz a fost un gest simbolic care a avut ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la lupta împotriva violenţei asupra femeilor.

„Violenţa împotriva femeilor este încă răspândită în societatea noastră. Hope in Heels (Speranţă pe tocuri) este un eveniment care creşte gradul de conştientizare cu privire la violenţa împotriva femeilor, încurajând în acelaşi timp bărbaţii şi băieţii să facă parte din soluţie. Am purtat emblematicele tocuri roz pentru a susţine această cauză importantă”, a declarat Omar Alghabra.

Parlamentarii canadieni au participat la evenimentul „Hope in High Heels”. Aceasta este o campanie desfăşurată de Halton Women’s Place, un adăpost pentru femei din Halton, Ontario. Potrivit ministrului familiei, Karina Gould, evenimentul a ajuns la a patra ediţie şi a fost găzduit de Parlamentul canadian.

Citește și Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime adunată la un festival de zmeie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS