6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia expulzează doi angajaţi ai Ambasadei Finlandei la Moscova

Rusia expulzează doi angajaţi ai Ambasadei Finlandei la Moscova

Diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o decizie similară de la Helsinki, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, citat de News.ro.

Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova.

În cadrul acestei convocări, diplomaţia rusă a ”protestat puternic” faţă de expulzarea a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Finlanda.

”Ambasadorul a fost informat că, în răspuns la acţiuni ale autorităăţilor finlandeze, partea rusă a decis să interzică sejurul a doi membri ai personalului Ambasadei Finlandei”, precizează diplomaţia rusă.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident.

Acest anunţ intervine după ce Finlanda şi-a anunţat duminică candidatura ”istorică” la aderarea la NATO, o consecinţă directă a invaziei ruse a Ucranei, urmată îndeaproape de către Suedia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţiona la ”desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO” pe teritoriul acestor două ţări nordice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS