19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia expulzează doi angajaţi ai Ambasadei Finlandei la Moscova

Rusia expulzează doi angajaţi ai Ambasadei Finlandei la Moscova

Diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o decizie similară de la Helsinki, a anunţat marţi Ministerul rus de Externe, citat de News.ro.

Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova.

În cadrul acestei convocări, diplomaţia rusă a ”protestat puternic” faţă de expulzarea a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Finlanda.

”Ambasadorul a fost informat că, în răspuns la acţiuni ale autorităăţilor finlandeze, partea rusă a decis să interzică sejurul a doi membri ai personalului Ambasadei Finlandei”, precizează diplomaţia rusă.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident.

Acest anunţ intervine după ce Finlanda şi-a anunţat duminică candidatura ”istorică” la aderarea la NATO, o consecinţă directă a invaziei ruse a Ucranei, urmată îndeaproape de către Suedia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţiona la ”desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO” pe teritoriul acestor două ţări nordice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

 Înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Craiova se vor...

Pe 4 iulie va începe admitetea la Universitatea din Craiova

ȘTIRI GdS