20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaRaluca Turcan: Vom reajusta numărul și cuantumul unor sporuri pentru angajații de la stat

Raluca Turcan: Vom reajusta numărul și cuantumul unor sporuri pentru angajații de la stat

Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care să reajusteze numărul sporurilor pe care le primesc angajații de la stat și cuantumul acestora. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate. Spun „neunitare” pentru că există o serie de inechități în sistemul de salarizare public. Pe această lege, avem un grup de lucru format din profesioniști. Aceştia vor finaliza o variantă de proiect de lege care va fi trimis în Parlament. De asemenea, va fi discutat cu partenerii sociali. Proiectul de lege se referă la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. 

Proiectul va reajusta numărul de sporuri existente și, de asemenea, cuantumul unor sporuri pe care noi le acordăm în prezent. Unele dintre ele pot fi acordate în suma fixă, nu procentual raportat la salariul de bază”, a spus Raluca Turcan într-o conferință de presă, potrivit Digi 24.

Vom reașeza salariile de bază într-o ierarhie așa cum prevedea legea inițială

„De asemenea, în grila de salarizare vom reașeza salariile de bază într-o ierarhie așa cum prevedea legea inițială. Aceasta a fost distorsionată fie prin modificări legislative prin care unii au sărit etape, fie prin decizii ale instanțelor”, a adăugat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS