3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAflă care sunt noile restricții de călătorie în SUA

Află care sunt noile restricții de călătorie în SUA

Preşedintele Joe Biden intenţionează să reînnoiască luni restricţiile de călătorie în SUA pentru persoanele care nu au cetăţenie americană şi care s-au deplasat recent în Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Brazilia, potrivit Agerpres. Află care sunt noile restricții de călătorie în SUA:

Preşedintele Biden va extinde de asemenea interdicţia pentru călătorii care au fost recent în Africa de Sud. Acolo a apărut o tulpină a virusului care se transmite mai uşor. Aceste decizii fac parte din planul noii administraţii americane de combatere a pandemiei de COVID-19.

Casa Albă informase deja că administraţia intenţionează să aducă noi restricții de călătorie pentru care fostul preşedinte Donald Trump a dispus încetarea aplicării începând de marţi.

„Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile impuse călătoriilor internaţionale”; a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„La sfatul echipei noastre medicale, administraţia nu intenţionează să ridice aceste restricţii (pe 26 ianuarie). De fapt, planificăm să consolidăm măsurile de sănătate publică ce privesc călătoriile internaţionale. Pentru a atenua şi mai mult răspândirea COVID-19”, a adăugat Psaki.

Atenționare COVID-19

STARE DE URGENȚĂ: DA (la nivel federal si la nivelul tuturor statelor americane). Prin Proclamația Prezidențială din data de 13 martie, a fost declarată starea de urgență pe teritoriul Statelor Unite ale Americii în contextul pandemiei de COVID-19. Textul integral se regăsește la: https://www.govinfo.gov/content/pkg/DCPD-202000156/pdf/DCPD-202000156.pdf

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Din 13 martie 2020, s-au impus, prin Proclamație Prezidențială, restricții de acces în Statele Unite ale Americii pentru cetățenii străini care au călătorit în Spațiul Schengen cu 14 zile înainte de data intrării în SUA (inclusiv tranzit). Restricții de acces au mai fost impuse anterior pentru cetățenii străini care au călătorit, în ultimele 14 zile; în Republica Populară Chineză (fără R.A.S. Hong Kong și R.A.S. Macao) și, respectiv, în Republica Islamică Iran. Decretul prezidențial va rămâne în vigoare până la momentul încetării efectelor sale prin decizia președintelui SUA. Din 14 martie; au fost extinse restricțiile de călătorie în SUA și pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, iar din 26 mai; au fost extinse restricțiile de călătorie în SUA și pentru Republica Federativă a Braziliei.
Începând cu data de 26 ianuarie; toate persoanele care sosesc în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau un document care să ateste faptul că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2; fiind în prezent vindecate.
  • Testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore (3 zile) anterior sosirii în Statele Unite ale Americii; fiind acceptate atât testele moleculare, cât și testele antigen; iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit. Reprezentanții companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate de autoritățile americane. Informații complete privind restricțiile care vor intra în vigoare la data de 26 ianuarie a.c. sunt disponibile aici –  https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s0112-negative-covid-19-air-passengers.html.

Măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 2 ani, inclusiv cetățenilor americani, rezidenților permanenți și cetățenilor aflați în tranzit.

Citește și : Marcel Tănăsescu, propus la conducerea RAT Craiova pentru următorii patru ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS