12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarcel Tănăsescu, propus la conducerea RAT Craiova pentru următorii patru ani

Marcel Tănăsescu, propus la conducerea RAT Craiova pentru următorii patru ani

Marcel Tănăsescu, actualul administrator al RAT SRL Craiova, este propunerea executivului din primărie pentru ocuparea acestei funcții și în următorii patru ani.

Desemnarea lui Tănăsescu va fi aprobată în ședința de joi, 28 ianuarie, a Consiliului Local și cel mai probabil va trece de vot, având în vedere majoritatea de acum din CL de 14-13 în favoarea PSD. Perioada de patru ani va curge de la data de 28 februarie, când expira actualul contract de administrare.

Marcel Tănăsescu a devenit administrator al societății care gestionează transportul public în comun din Craiova în data de 18 noiembrie 2020, după demisia lui Sorin Manda. El a fost desemnat în această funcție prin hotărâre de CL până la data de 31 decembrie 2020, mandatul său de administrare fiind ulterior prelungit, tot prin votul Consiliului Local Municipal, până la 28 februarie 2021.

Marcel Tănăsescu a mai fost administratorul RAT SRL în perioada martie 2017 – decembrie 2019

În ședința de joi se va aproba și remuneraţia lunară a lui Tănăsescu, în cuantum de 16.640 de lei brut, adică 9.734 de lei net. Salariu pe care îl au, de altfel, toți administratorii SRL-urilor deținute de Primăria Craiova și Consiliul Local. Odată ce va fi aprobat contractul de administrare dintre RAT SRL și Marcel Tănăsescu, se va suspenda contractul individual de muncă al acestuia.

Asta pentru că el are funcţia de bază de director tehnic-exploatare al RAT SRL, societate la care are, de fapt, state vechi de plată. De menționat că Tănăsescu a mai deținut calitatea de administrator al RAT Craiova și în perioada 30 martie 2017 – 11 decembrie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS