12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMandatul lui Marcel Tănăsescu la conducerea RAT Craiova, prelungit cu toată opoziția PNL și USR-PLUS

Mandatul lui Marcel Tănăsescu la conducerea RAT Craiova, prelungit cu toată opoziția PNL și USR-PLUS

Consiliul Local (CL) Craiova a prelungit astăzi, într-o ședință extraordinară susținută on-line, mandatul lui Marcel Tănăsescu la conducerea RAT SRL, societatea care administrează transportul public în comun din municipiu.

Proiectul de hotărâre a fost introdus peste ordinea de zi, invocându-se urgența, lucru cu care consilierii locali din partea PNL și USR-PLUS nu au fost de acord. Cum nu au fost de acord nici cu rectificarea de buget propusă de executiv, tot în ședința de astăzi. De fapt, motivul principal pentru care a avut loc această ședință extraordinară.

Proiectele au fost însă aprobate în CL, pentru că consilierii din alianța de dreapta au fost doar 12 la număr (a lipsit un consilier), în timp ce restul din alianța PSD+PER au fost în formulă completă – 14. Rezultatul ar fi fost însă același și dacă PNL și USR-PLUS ar fi avut toți cei 13 consilieri locali, pentru că trecerea lui Dan Diaconu (PNL) în tabăra adversă încă de la prima ședință a schimbat majoritatea din Consiliul Local.

Revenind la Marcel Tănăsescu, el a fost desemnat administrator al RAT SRL în ședința CL Craiova de luna trecută (18 noiembrie), când s-a luat act de demisia lui Sorin Manda (administratorul din ultimul an). Tănăsescu a devenit atunci administrator până la data de 31 decembrie 2020.

Mandatul lui Marcel Tănăsescu la conducerea RAT Craiova, prelungit. Ce urgență a invocat executivul

Astăzi, s-a solicitat și s-a obținut o prelungire a mandatului de administrator al lui Marcel Tănăsescu până la data de 28 februarie 2021.

„Urgenţa introducerii pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local este determinată de obligativitatea asigurării continuităţii managementului RAT SRL. Aceasta deoarece, pe de o parte, în cazul în care societatea nu mai are organe statutare acest aspect poate duce la dizolvarea societăţii, potrivit prevederilor Legii nr.31/1990, privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iar, pe de altă parte, termenul şedinţei ordinare a consiliului local (31.12.2020), raportat la data expirării perioadei pentru care a fost desemnat administrator, este insuficient pentru îndeplinirea formalităţilor prevăzute de Legea nr.31/1990“, a fost explicația din raportul atașat proiectului.

O explicația care nu a căzut bine alianței de dreapta. „De ce este nevoie de această prelungire? De ce nu prelungim mandatul în ședința ordinară de la sfârșitul anului? De ce nu facem un concurs să alegem persoana cea mai competentă, poate chiar și din afara Craiovei?“, au fost doar câteva dintre întrebările consilierilor municipali din partea PNL și URS-PLUS. Mai mult, avocatul Lucian Săuleanu (consilieri local din partea PLUS), nemulțumit de răspunsurile primite de la executiv, a cerut să i se pună la dispoziție statutul RAT SRL.

Marcel Tănăsescu are funcţia de bază de director tehnic și de exploatare la RAT SRL şi a mai deţinut calitatea de administrator al societății în perioada 30.03.2017 – 11.12.2019, tot prin hotărâre de CL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS