25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMedicul Arian Streinu Cercel, candidat PSD pe locul 2 pe lista pentru Senat

Medicul Arian Streinu Cercel, candidat PSD pe locul 2 pe lista pentru Senat

Managerul Institutului ”Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu Cercel, candidează la alagerile parlamentare din partea PSD, el aflându-se pe locul al doilea, după Gabriela Firea, pe lista pantru Senat, a anunțat liderul PSD Marcel Ciolacu, astăzi, într-o conferință de presă susținută alături de Cercel.

„Domnul profesor cred că întrunește toate criteriile pentru a fi parlamentar. Ordinea pe liste este o decizie politică. (…) În ceea ce privește candidatura domnului profesor Cercel, decizia a fost deja luată și discutată”, a spus Marcel Ciolacu. Şi doctorul Alexandri Rafila ales PSD unde va candida de pe prima poziţie la Camera Deputaţilor în Bucureşti.

Cercel, demis de la conducerea Comisiei pentru managamentul Covid-19


În 23 aprilie, doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19, după ce în presă a apărut un plan propus de el care prevedea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice.

Documentul era intitulat „Programul de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”, avea nouă pagini şi includea măsuri precum separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.
Medicul a reacţionat atunci printr-o scrisoare deschisă în urma demiterii sale și a acuzat că modul în care s-a discutat despre documentul său este exemplu clar de fake news.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS