12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalRusia va avea un „minister al fericirii”

Rusia va avea un „minister al fericirii”

 Kamceatka cel mai estic teritoriu al Rusiei, va înființa un „minister al fericirii” pentru a îmbunătăți starea de bine a locuitorilor, a anunțat joi guvernatorul regiunii, Vladimir Solodov, potrivit Moscow Times.

Guvernatorul susținut de Kremlin a declarat că noua agenție, care se va numi oficial „ministerul asistenței sociale și a politicilor familiale”, face parte dintr-o serie de reforme administrative aflate în derulare.

„Pe scurt, este despre fericire”, a declarat Solodov despre noul minister, adăugând că „pentru mine este important să facem această tranziție de la ‘ministerul ofensaților și dezavantajaților’”.

„Bineînțeles că vom lucra și cu oameni aflați în situații dificile dar trebuie să îi facem prosperi și fericiți, nu doar să gestionăm probleme care au devenit dureroase”, a mai declarat acesta.

Solodov, în vârstă de 38 de ani, și-a asumat funcția după ce a câștigat 80% din voturi la alegerile regionale de luna trecută.

Alte proiecte de dezvoltare ambițioase ale guvernatorului includ detronarea Singapore ca centrul major de transporturi din regiune, atragerea de vizitatori prin scăderea prețurilor din sectorul turistic și reducerea consumului de alcool în contextul creșterii numărului de accidente rutiere cauzate de șoferi beți.

Înființarea unui „minister al fericirii” vine pe fondul căderii Rusiei în indexul mondial al fericirii doi ani la rând. Analiștii atribuie scăderea pe fondul deteriorării nivelului de trai și creșterii sentimentului de injustiție socială.

„Pentru mine principalul criteriu de atingere al unor rezultate mărețe, deși oarecum filozofic, este fericirea oamenilor”, a declarat guvernatorul.

„Ar putea suna puțin pompos dar cred că liderul unei regiuni nu poate avea o altă motivație”, a adăugat Solodov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS