17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalGermania: Membru AfD exclus din partid după ce a afirmat că migranții ar putea fi împușcați sau gazați

Germania: Membru AfD exclus din partid după ce a afirmat că migranții ar putea fi împușcați sau gazați

Un oficial al partidului de extrema dreaptă Alianță pentru Germania (AfD) a fost exclus din partid după ce a fost înregistrat afirmând că migranții care intră în țară „ar putea fi încă împușcați mai târziu sau gazați”, relatează AFP și Euronews.

Luni, AfD a confirmat că Christian Lüth a fost exclus din partid. Bărbatul fusese deja suspendat din poziția de purtător de cuvânt al grupului parlamentar AfD în luna aprilie după ce s-a descris ca fiind un „fascist”.

Ziarul Die Zeit a relatat că jurnaliștii sub acoperire au înregistrat comentariile lui Lüth privind migranții în timpul unei conversații pe care acesta o avea cu un blogger în luna februarie. Întâlnirea a fost filmată în secret de televiziunea germană ProSieben pentru un documentar despre extrema dreaptă din țară, acesta fiind difuzat luni.

Fața lui Lüth nu a fost arătată în timpul documentarului dar Die Zeit a relatat că este vorba despre acesta pe baza „unei scurgeri de date și a mai multor discuții cu informatori”.

AfD are o platformă bazată pe opoziția față de imigrație și islam, partidul asistând la o creștere spectaculoasă a susținerii de care are parte după ce sute de mii de refugiați au fost primiți în Germania începând cu 2015. În prezent acesta este principalul partid de opoziție din parlamentul german.

Activitățile AfD au atras în ultimul timp atenția agențiilor de informații germane pe fondul îngrijorărilor că unele facțiuni ale partidului au legături cu organizații extremiste, lucru negat de formațiunea politică.

Tot luni AfD a decis excluderea a unui alt membru, Stefan Raepple, parlamentar în legislativul din Baden-Württemberg, după ce acesta a făcut un apel pentru o răsturnare violentă a guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS