5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCandidatul PNL la Primăria Işalniţa, năşit de Flori, combinat în afaceri cu Manda.

Candidatul PNL la Primăria Işalniţa, năşit de Flori, combinat în afaceri cu Manda.

Alin Paul Dragu Neamţu este administrator la Compania de Apă Oltenia şi finul fostului primar PSD Ovidiu Flori. El i-a cedat pe mărunţiş lui Claudiu Manda părţi dintr-o firmă cu afaceri bănoase în agricultură. PNL susţine că nu verifică legăturile candidaţilor săi. USR acuză: “PNL şi-a ales partenerii, şi aceia nu suntem noi!”.

Un nou scandal politic a izbucnit zilele trecute, după ce s-a aflat pe cine trimite PNL în lupta pentru fotoliul de primar al comunei Işalniţa. Este vorba despre Alin Paul Dragu Neamţu, un om de afaceri cunoscut ca apropiat al cuplului Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. De altfel, în plină administraţie PSD, Alin Paul Dragu a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Oltenia (CAO). El este şi finul fostului primar PSD al localităţii, Ovidiu Flori.

Presa centrală a scris recent că Dragu a fost partenerul de afaceri al şefului PSD Dolj, Claudiu Manda. Mai precis, Manda a dobândit prin firma sa participaţii la Scai Agro Holding, societatea lui Dragu care desfăşura activităţi în agricultură. A cheltuit o sumă derizorie, undeva la 90 de lei, dar activele care îi reveneau pentru cei 31% erau de 5.000 de ori mai scumpe. “Este adevărat, am fost în afaceri cu Claudiu Manda. Ovidiu Flori este naşul lui Claudiu, dar şi al meu. Dar în ultimul timp relaţiile s-au răcit. Mai precis, de un an de zile nu ne mai vorbim”, confirmă Alin Paul Dragu.

Stoica: “Nu am cercetat relaţiile de afaceri”

Şeful PNL Dolj, Ştefan Stoica, susţine că partidul nu verifică relaţiile personale sau de afaceri ale candidaţilor săi. “Alin Dragu a depus cerere de adeziune la noi acum o lună. În perioada 2008-2012, a fost şeful organizaţiei locale a PNL şi consilier local. PNL nu a făcut o cercetare privind relaţiile de afaceri. La Radovan, tatăl şi fiul au fost contracandidaţi”, a spus Stoica.

La Radovan, primar este liberalul Marius Daniel Cîrstianu, iar în mandatul precedent a fost tatăl său, Aurică Cîrstianu, de la PSD. Relaţia apropiată dintre candidatul PNL la Primăria Işalniţa şi şefii PSD Dolj nu a rămas netaxată. Pe reţelele de socializare, au început să fie distribuite fotografii în care Alin Paul Dragu apare alături de naşul Ovidiu Flori sau alături de Claudiu Manda, la sala de forţă.

Prisnel: “Sfidează logica politică!”

Cei de la USR acuză şi ei că PNL nu s-a schimbat şi că liberalii au legături subterane cu PSD. “Din pragmatism şi dorinţă de schimbare, am susţinut alianţa USRPLUS – PNL la Craiova şi în judeţ, conştient fiind însă că legăturile dintre PSD şi PNL există şi au fost cimentate în treizeci de ani de politică postcomunistă. Legăturile acestea devin vizibile în situaţii cum e cea de la Işalniţa, când PNL propune candidat pe finul lui Ovidiu Flori – naşul Olguţei Vasilescu şi proaspăt invalidat drept candidat PSD la primăria Işalniţa. Decizia aceasta pur şi simplu sfidează logica politică şi arată tuturor că PNL şi-a ales partenerii, şi aceia nu suntem noi”, spune deputatul Adrian Claudiu Prisnel, şeful USR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS