9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalGrecia se pregătește să impună noi restricții

Grecia se pregătește să impună noi restricții

Grecia pregătește noi măsuri anti-Covid din cauza numărului în creștere al cazurilor de coronavirus. Mai mult de jumătate dintre persoanele infectate în ultimele 24 de ore sunt turiști.

Grecia se pregătește să impună noi restricții. Astăzi, guvernul de la Atena are o ședință extraordinară în care analizează evoluția pandemiei, potrivit digi24.ro. Temerea cea mai mare este legată de creșterea accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, conform presei elene.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 58 de îmbolnăviri, 34 vizând turiști străini

Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 58 de îmbolnăviri, 34 fiind de import. Adică vizează turiști străini sau greci care au revenit în țară, iar 24 sunt din focare interne.
Autoritățile ar putea să impună ca măsură, în aceste condiții, purtatul măștilor, scriu jurnaliştii greci.

Cel mai probabil, premierul grec va anunța obligativitatea purtării măștilor

Premierul grec va anunța, cel mai probabil, obligativitatea purtării măștilor în spații închise și chiar și în spațiile deschise. Asta în cazul în care nu este posibilă păstrarea distanțării sociale – așa cum este cazul teraselor sau pe plaje.

Eventuale restricții și pentru cluburi și localuri

Eventuale restricții ar urma să fie aplicate și pentru cluburi și localuri, în condițiile în care acolo nu sunt respectate măsurile, numărul persoanelor care pot sta la o masă.
Cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat on-line și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide. Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS