11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUn fost guvernator rus care l-a dat în judecată pe Vladimir Putin a murit din cauza COVID-19

Un fost guvernator rus care l-a dat în judecată pe Vladimir Putin a murit din cauza COVID-19

Un fost guvernator rus care l-a dat în judecată pe președintele Vladimir Putin datorită eliberării sale din funcție a murit din cauza unor complicații legate de COVID-19, a anunțat  The Moscow Times.

Mihail Ignatiev a fost spitalizat în condiție critică având pneumonie în ambii plămâni și a fost plasat pe ventilație mecanică luna trecută.

Ignatiev a fost primul fost guvernator care l-a acționat în instanță pe Vladimir Putin, considerând că a fost concediat abuziv. Ignatiev a fost eliberat din funcție datorită „pierderii încrederii” președintelui rus în luna ianuarie.

Doctorii de la spitalul din St. Petersburg unde acesta era tratat au clarificat ulterior că motivul decesului a fost insuficiența cardiacă, adăugând că „situația a fost agravată de dubla pneumonie”.

Kremlinul a descris vestea morții lui Ignatiev ca fiind „foarte tristă”, precizând că transmite condoleanțe tuturor familiilor celor care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus.

Președintele rus l-a concediat pe Ignatiev după 10 ani în funcție ca urmare a unor declarații a acestuia prin care cerea „eradicarea” jurnaliștilor care critică autoritățile și a unui scandal public pe care l-a provocat la o ceremonie de onorare a pompierilor.

Procesul acestuia împotriva lui președintelui rus avea termen la Curtea Supremă în 30 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS