6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaLudovic Orban anunţă că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare“

Ludovic Orban anunţă că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare“

Premierul Ludovic Orban a spus, astăzi, despre PSD: „ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf”. Acesta a folosit acelaşi cuvânt „ăştia“, pe care la rostit și Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă, cu referire la românii din străinătate.

„Suntem în analize, evident facem continuu evaluarea ( bugetului – n.r). Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare, dar v-am dat câteva linii directe”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, întrebat despre lipsurile existente la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

Premierul a spus că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate”. „Când o să vedeți ordonanță de urgență, le veți vedea”, a spus el.

Se vor lua bani de la investiţii

Întrebat dacă vor fi luați bani de la investiții, Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat încă decizia și că nu poate spune, încă, forma finală a Ordonanței de Urgență.

Întrebat de reporteri dacă va merge în cursul zilei de astăzi ( luni – n.r), la Cotroceni, Ludovic Orban a spus că merge la Palatul Cotroceni „de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuții și întâlniri, de fiecare dată”.

„Între mine ca prim-ministru și președintele României, între guvernul pe care îl conduc și președinte este în sfârșit o relație de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acțiunile, toate deciziile și toate politicile publice în beneficiul cetățeanului român”, a mai spus liderul PNL, despre o eventuală discuție cu Președintele Klaus Iohannis, luni.

Ludovic Orban a mai spus că Executivul va finaliza până marți seara forma definitivă a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară, și a respins informațiile potrivit cărora vor fi reduse fondurile de la Educație, Transporturi și din cofinanțarea pe fonduri europene.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS